Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I-1347/2010. számú határozata az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Vagyon 18 Zrt. közötti ügynöki szerződés megszűnése tárgyában

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 31., továbbiakban: MFB) Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) tett bejelentésére, a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom.

A Felügyelet EN-I/M-887/2009. számú engedélyező határozata az MFB és a Vagyon 18 Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 16., továbbiakban: Zrt.) közötti megbízási szerződés 2010. október 7. napján történt megszűnésére tekintettel hatályát veszti.

A Zrt. az EN-I/M-887/2009. számú határozat alapján - a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (továbbiakban: Hpt.) 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott pénzügyi szolgáltatás közvetítésén belül - az Új Magyarország Kisvállalkozói Hitelprogram keretében az MFB nevében új ügylet megkötésére nem jogosult.

Az MFB és a Zrt. közötti elszámolás megtörtént, a felek között a szerződés megszűnt.

A határozatot a Hpt. 14. § (1) bekezdés h) pontja, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (továbbiakban: Ket.) 71. § (1) bekezdése alapján, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXXV. törvény (Psztv.) 4. § (1) bekezdés c) pontjában biztosított hatáskörben eljárva hoztam meg.

Tekintettel arra, hogy a bejelentésben foglaltaknak teljes egészében helyt adtam, a határozat indokolását és a jogorvoslatról való tájékoztatást a Ket. 72. §-ának (4) bekezdése alapján mellőztem.

Budapest, 2010. október 28.

dr. Csere Bálint s.k.,
a PSZÁF ügyvezető igazgatója