Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I-299/2010. számú határozata az MFB Zrt. számára vezető állású személy kinevezésének engedélyezése tárgyában

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 31., továbbiakban: Hitelintézet) által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) benyújtott kérelmére az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom:

Engedélyezem, hogy a Hitelintézetnél Benke Ákos (anyja neve: …; lakóhelye: …) az igazgatóság külső tagjaként kinevezésre kerüljön.

A Hitelintézet köteles az engedélyben megjelölt személy kinevezésétől számított tizenöt munkanapon belül a hitelintézetek által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete részére szolgáltatandó adatok köréről és az adatszolgáltatás módjáról szóló 45/2008.(XII. 31.)PM rendelet mellékletét képező Hitelintézeti törzsadat jelentés KTAHE2 táblát elektronikus úton a Felügyeletnek megküldeni. Ennek alapján a Felügyelet a vezető állású személyt nyilvántartásba veszi.

A Hitelintézet köteles továbbá a kinevezést követő tizenöt munkanapon belül a vezető állású személyek aktuális névsorát a Felügyeletnek megküldeni.

A határozatot a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 14.§ (1) bekezdés e) pontja, 44.§-a, a 186.§ (2) bekezdés f) pontja, és a 190.§ (1) bekezdés d) pontja alapján, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXXV. törvény 4. § c) pontjában biztosított hatáskörben eljárva hoztam meg.

Tekintettel arra, hogy a kérelemnek teljes egészében helyt adtam, a határozat indokolását és a jogorvoslatról való tájékoztatást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 72. §-ának (4) bekezdése alapján mellőztem.

Budapest, 2010. május 04.

dr. Farkas Ádám s.k.,

a PSZÁF elnöke