Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I-533/2010. számú határozata az MFB Zrt. és a Nemesnádudvar és Vidéke Takarékszövetkezet közötti ügynöki szerződés megszűnéséről

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 31., továbbiakban: MFB) Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) küldött bejelentésére, a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom.

A Felügyelet E-I-638/2008. számú engedélyező határozata az MFB és a Nemesnádudvar és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 6345 Nemesnádudvar, Petőfi út 41/B., továbbiakban: Takarékszövetkezet) közötti megbízási szerződés 2010. május 30-án történt megszűnésére tekintettel hatályát veszti.

A Takarékszövetkezet az E-I-638/2008. számú határozat alapján az MFB nevében új ügylet megkötésére nem jogosult.

Az MFB és a Takarékszövetkezet közötti elszámolás megtörtént, a felek között a szerződés megszűnt.

A határozat ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye. Az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében az eljárás egyéb résztvevője a határozat felülvizsgálatát a közléstől számított harminc napon belül jogszabálysértésre hivatkozással a Fővárosi Bíróságtól keresettel kérheti. A keresetlevelet – a Fővárosi Bíróságnak címezve – a Felügyeletnél kell 3 példányban benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

I n d o k o l á s

Az MFB bejelentette a Felügyeletnek, hogy a számára az E-I-638/2008. számú határozattal engedélyezett, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (továbbiakban: Hpt.) 3. § (1) bekezdés b) pontja szerinti hitel-és pénzkölcsön nyújtása pénzügyi szolgáltatási tevékenység Takarékszövetkezet útján történő végzésére irányuló megbízási jogviszonyt a felek megszüntették.

Az MFB benyújtotta a felek által kötött, az ügynöki megbízási szerződés megszűnéséről szóló 2010. május 17-én kelt megállapodást, továbbá nyilatkozott, hogy az MFB-nek, mint megbízónak kiegyenlítetlen követelése nem maradt fenn a Takarékszövetkezettel, mint megbízottal fennállt jogviszonyból.

Az előzőek alapján a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.

A határozatot a Hpt. 14.§ (1) bekezdés h) pontja alapján, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXXV. törvény 4. §-ának c) pontjában biztosított hatáskörében eljárva hoztam meg.

A határozat elleni jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ket. 100.§ (1) bekezdésének d) pontján, a 100. § (2) bekezdésén, a 109. § (1) bekezdésén, a 110.§ (1) bekezdésén, valamint a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (Pp.) 326. § (7) bekezdésén, a 327. § (1)-(2) bekezdésein, és a 330. § (2) bekezdésén alapul.

A határozat a Ket. 128. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében a közlés napjával jogerős.

Budapest, 2010. július 22.

dr. Nadrai Géza s.k.,

a PSZÁF igazgatója