Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I/M-519/2009. számú határozata az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet közötti ügynöki szerződés megszüntetésének tudomásulvételéről

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 31., továbbiakban: Bank) Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) küldött bejelentésére, a Felügyeleti Tanács felhatalmazása alapján az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom.

A Felügyelet E-I-575/2008. számú engedélyező határozata a Bank és a Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 6775 Kiszombor, József A. u. 1., továbbiakban: Ügynök) közötti Ügynöki Megbízási Szerződés megszűnésére tekintettel hatályát veszti.

Az Ügynök a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (továbbiakban: Hpt.) 3.§. (1) bekezdés b) pontjában foglalt hitel és pénzkölcsön nyújtása pénzügyi szolgáltatás meghatározott körén belül, az Új Magyarország Kisvállalkozói Hitelprogram lebonyolítására vonatkozó tevékenység keretében nem jogosult a Bank nevében új ügylet megkötésére.

A Bank és az Ügynök közötti elszámolás megtörtént, a felek között a szerződés megszűnt.

I n d o k o l á s

A Bank bejelentette a Felügyeletnek, hogy a számára engedélyezett, a Hpt. 3. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt hitel és pénzkölcsön nyújtása pénzügyi szolgáltatás meghatározott körének végzésére irányuló megbízási jogviszonyt a felek közös megegyezéssel 2009. május 1. napjától megszüntették.

Tekintettel arra, hogy a felek között a szerződés megszűnt, valamint az elszámolás megtörtént a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.

Határozatom a Hpt. 14. § (1) bekezdésének h) pontján, és 26. § (1) pontján alapul.

A bejelentésnek helyt adtam, ezért a jogorvoslatról szóló tájékoztatást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 72. § (4) bekezdése alapján mellőztem.

Budapest, 2009. július 09.

dr. Schiffer Péter s.k.,

a PSZÁF főigazgató-helyettese