Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I/M-790/2009. számú határozata az MFB Zrt. számára vezető állású személyek kinevezése során hozott EN-I/M-763/2009. számú határozatban előírtak teljesítéséről

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 31., továbbiakban Hitelintézet) által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) benyújtott kérelmére a Felügyeleti Tanács felhatalmazása alapján az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom:

A Hitelintézet Gönczy Ervin (lakóhelye: ….) és dr. Németh Krisztián (lakóhelye: ….) büntetlen előéletét igazoló erkölcsi bizonyítványát határidőben benyújtotta, s ezáltal a 2009. szeptember 30-án kelt EN-I/M-763/2009. számú határozat rendelkező részében előírtaknak eleget tett.

A határozat ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye. Az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében az eljárás egyéb résztvevője a határozat felülvizsgálatát a közléstől számított harminc napon belül jogszabálysértésre hivatkozással a Fővárosi Bíróságtól keresettel kérheti. A keresetlevelet – a Fővárosi Bíróságnak címezve – a Felügyeletnél kell 3 példányban benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

(…)

A Felügyelet döntése bíróság általi megváltoztatásának lehetőségét a Psztv. 34. § (1) bekezdése tartalmazza, míg a döntés elleni fellebbezés lehetőségét a Ket. 100. § (1) bekezdésének d.) pontja zárja ki, és (2) bekezdése biztosítja a bírósági felülvizsgálat lehetőségét. A keresetlevélnek a Felügyelet részére történő benyújtásáról a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 330. § (2) bekezdése rendelkezik.

Budapest, 2009. október 13.

Varga Csaba s.k.,

a PSZÁF főigazgatója