Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének PC-I/B-2/2010. számú határozata a New Chance Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. hitelezési tevékenysége ellenőrzésére indított célvizsgálatának megállapításairól

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) által a New Chance Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (székhelye: 1065 Budapest, Hajós utca 30.)hitelezési tevékenysége ellenőrzésére indított célvizsgálatának megállapításai alapján a Felügyelet Elnökének felhatalmazása alapján az alábbi 

h a t á r o z a t o t

hozom:

1. A Felügyelet azonnali hatállyal felszólítja a New Chance Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t (továbbiakban: Társaság), hogy működése során a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően járjon el.

2. A Felügyelet megtiltja, hogy a Társaság 2012. január 31-ig a tulajdonos, Kapusi Péter tulajdonában, illetve érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságok részére nyújtson kölcsönt.

3. A Felügyelet javasolja, hogy a Társaság az üzletszabályzatát az indokolás 6., 8. és 10. pontjaiban foglaltaknak megfelelően dolgozza át.

Határidő: 2010. március 31.

4. A Felügyelet javasolja, hogy a Társaság a vonatkozó belső szabályzatait az indokolás 21-32. pontjaiban foglaltaknak megfelelően dolgozza át.

Határidő: 2010. március 31.

5. A vonatkozó jogszabályok megsértése miatt a Felügyelet a Társaságot 2.000 000Ft, azaz kétmillió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi.

A bírságot „felügyeleti bírság” megjelöléssel a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül kell a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 10032000-00283834-30000003 számú bankszámlájára befizetni. Ha a kötelezett a bírságfizetési kötelezettségének határidőben nem tesz eleget, késedelmi pótlékot köteles fizetni. A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része. A bírság meg nem fizetése esetén a Felügyelet végrehajtást foganatosít.

A határozat ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye. Az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében az eljárás egyéb résztvevője a határozat felülvizsgálatát a közléstől számított harminc napon belül jogszabálysértésre hivatkozással a Fővárosi Bíróságtól keresettel kérheti. A keresetlevelet – a Fővárosi Bíróságnak címezve – a Felügyeletnél kell 3 példányban benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

Budapest, 2010. február 15.

dr. Istvánovics Éva s.k.
a PSZÁF igazgatója