Főoldal -- Határozatok -- Tőkepiaci határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-III/TTE-178/2010. számú határozata a CORVINUS Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. számára az MFB Fejlesztési Tőkealap kezelési szabályzata módosításának engedélyezése tárgyában

A CORVINUS Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (székhelye: 1138 Budapest, Népfürdő u. 22., továbbiakban: Tőkealap-kezelő) mint az MFB Fejlesztési Tőkealap (továbbiakban: Tőkealap) tőkealap-kezelője által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (továbbiakban: Felügyelet, székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.) benyújtott kérelemre indult eljárásban a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom:

Engedélyezem a Tőkealap kezelési szabályzatának módosítását a jelen határozatban megnevezett körülmények tekintetében.

A Felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.

I n d o k o l á s

A Tőkealap-kezelő a Felügyelethez eljuttatott kérelmében a Tőkealap kezelési szabályzatának módosítását kezdeményezte. A beadvány szerint módosításra kerülnek a kezelési szabályzat „A Tőkealap-kezelő Igazgatósága és Felügyelőbizottsága”, valamint „A Tőkealapot terhelő várható díjak és költségek tételes felsorolása, a díjak és költségek összegére vagy számítási módjára, továbbá azok elszámolására vonatkozó részletes tájékoztatás” című pontjai.

A Tőkealap kezelési szabályzatát érintő, fent nevezett változtatásokat megvizsgáltam, és a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 296/K. § (4) bekezdésében foglaltak alapján hagytam jóvá.

A határozatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXXV. törvény 4. §-ának h) pontjában biztosított hatáskörben eljárva hoztam meg.

Tekintettel arra, hogy a kérelemnek teljes egészében helyt adtam, a határozat részletes indokolását és a jogorvoslatról való tájékoztatást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 72. §-ának (4) bekezdése alapján mellőztem.

Budapest, 2010. május 06. 

Dr. Török Ilona s.k.,

a PSZÁF igazgatója