Hitel- és lízingtermék választó

A program célja, hogy megkönnyítse a tájékozódást a hitel- és lízingtermékek piacán. A program nem helyettesíti a pénzügyi szervezeteknél történő személyes tájékozódást, de szándékaink szerint néhány egyszerű választó és szűrőfeltétel megadását követően átfogó képet nyújt az aktuálisan kínált lehetőségekről. Fontos, hogy a táblázat nem ajánl egyetlen szolgáltatót, illetve terméket sem! Az ingatlancélú hitelek kategóriát választva az alkalmazásban szerepelnek az MNB által minősített fogyasztóbarát lakáshiteltermékek adatai is!

A program nem számolja ki egy konkrét konstrukció lehetséges törlesztőrészletét, hanem a piacon megtalálható termékekről, azok igénybevételének kondícióiról, feltételeiről nyújt tájékoztatást az érdeklődő választása szerinti termékkörben. (Egy pénzügyi intézmény kiválasztott konstrukciójának adatait a hitelkalkulátorba átvezetve tájékozódhatunk a törlesztőrészletek megközelítő alakulásáról, modellezhetjük a kamat- és árfolyamváltozás hatásait.)

A piktogramokkal megjelölt szövegek fogyasztóvédelmi információkat, magyarázatokat, figyelemfelhívásokat, általános kérdéseket és mérlegelendő szempontokat jelölnek.

Felhívjuk az oldalra látogató felhasználók figyelmét, hogy a program keretében nyújtott tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

A program a pénzügyi intézmények által szolgáltatott adatokat tartalmazza. A helyes adatok feltöltése és folyamatos aktualizálása a pénzügyi szervezetek feladata és felelőssége. Az adatokat az MNB nem tudja módosítani, így azokért felelősséget nem vállal.

Felhasználói segédlet a program használatához