Főoldal -- Határozatok -- Hitelintezeti határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I-821/2010. számú határozata a VÖRÖSKŐ Kft. számára pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésének engedélyezése tárgyában

A VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., továbbiakban: Kérelmező) által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) benyújtott kérelemre indult eljárásban a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az alábbi

határozatot

hozom.

  1. Engedélyezem a Kérelmező számára a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (továbbiakban: Hpt.) 3. § (1) bekezdés h) pontjában meghatározott pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenység többes ügynökként történő végzését. Kérelmező többes ügynöki tevékenységének keretében kizárólag magánszemélyek részére a mindennapi élet felszerelési tárgyainak, tartós fogyasztási cikkeinek (ide nem értve a gépjárművet) megvásárlásához nyújtott hitel és pénzkölcsön ügyleteket közvetíthet.

  2. A Kérelmező jelen eljárás során a Hpt. 13/E. § (1) bekezdésében meghatározott feltételek teljesítését maradéktalanul igazolta.

  3. A Felügyelet nyilvántartásba veszi a közvetítő nevét, székhelyét, a tevékenység végzésének helyét, vezető állású személyének nevét.

  4. A Kérelmezőnek a többes ügynöki tevékenység végzéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételekkel a tevékenység folytatása során folyamatosan rendelkeznie kell.

  5. A független közvetítő - többes ügynök - működésének megkezdésétől folyamatosan köteles megfelelni a tevékenység végzésének feltételéül meghatározott, a
    Hpt. 219/B. § (1) bekezdésében foglalt előírásnak.

A határozatot a Hpt. már hivatkozott jogszabályhelyei, valamint a Hpt. 6/C. § (3) bekezdése, 18/C. §-a, a 219.§ (7) bekezdése alapján, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXXV. törvény 4. § (1) bekezdés c) pontjában biztosított hatáskörben eljárva hoztam meg.

Tekintettel arra, hogy a kérelemnek teljes egészében helyt adtam, a határozat indokolását és a jogorvoslatról való tájékoztatást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 72. §-ának (4) bekezdése alapján mellőztem.

Budapest, 2010. szeptember 23.

Dr. Csere Bálint s.k.,

a PSZÁF ügyvezető igazgatója