Hitel- és lízingtermék választó

A program célja, hogy megkönnyítse a tájékozódást a hitel- és lízingtermékek piacán. A program nem helyettesíti a pénzügyi szervezeteknél történő személyes tájékozódást, de szándékaink szerint néhány egyszerű választó és szűrőfeltétel megadását követően átfogó képet nyújt az aktuálisan kínált lehetőségekről. Fontos, hogy a táblázat nem ajánl egyetlen szolgáltatót, illetve terméket sem! Az alkalmazásban szerepelnek az ingatlancélú hitelek kategóriát választva az MNB által minősített fogyasztóbarát lakáshiteltermékek adatai, személyi kölcsönök kategóriát választva az MNB által minősített fogyasztóbarát személyi hitel termékek adatai is!

A program nem számolja ki egy konkrét konstrukció lehetséges törlesztőrészletét, hanem a piacon megtalálható termékekről, azok igénybevételének kondícióiról, feltételeiről nyújt tájékoztatást az érdeklődő választása szerinti termékkörben. (Egy pénzügyi intézmény kiválasztott konstrukciójának adatait a hitelkalkulátorba átvezetve tájékozódhatunk a törlesztőrészletek megközelítő alakulásáról, modellezhetjük a kamat- és árfolyamváltozás hatásait.)

A piktogramokkal megjelölt szövegek fogyasztóvédelmi információkat, magyarázatokat, figyelemfelhívásokat, általános kérdéseket és mérlegelendő szempontokat jelölnek.

Felhívjuk az oldalra látogató felhasználók figyelmét, hogy a program keretében nyújtott tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

A program a pénzügyi intézmények által szolgáltatott adatokat tartalmazza. A helyes adatok feltöltése és folyamatos aktualizálása a pénzügyi szervezetek feladata és felelőssége. Az adatokat az MNB nem tudja módosítani, így azokért felelősséget nem vállal.

Felhasználói segédlet a program használatához