HITELEK

A program „Hitelek” aloldalain a pénzügyi szolgáltatók által kínált különböző számlahitel, személyi kölcsön, áruhitel, gépjárműhitel, lakáscélú hitel és szabad felhasználású jelzáloghitel, megtakarítás fedezete mellett nyújtott hitel és hitelkártya konstrukciók főbb sajátosságait és a velük kapcsolatos fogyasztóvédelmi információkat gyűjtöttük össze. (A bal oldalon található termékekre kattintva jelennek meg a konkrét termék kiválasztásához szükséges szűrőfeltételek.)

 

-

Hitel vagy lízing: milyen szempontokat mérlegeljünk a választásnál?

 

- 

Jó, ha tudja!

 

A hitelszerződés aláírásával Ön kötelezettséget vállal a szerződésben foglaltak teljesítésére, így a felvett hitelösszeg és kamatai visszafizetésére, valamint a hozzá kapcsolódó díjak, költségek megfizetésére. A hitelfelvétellel tulajdonképpen jövőbeni bevételei egy részéről mond le, hiszen azt a törlesztések kifizetésére kell majd fordítania. Ezért mielőtt a hitelszerződést aláírja, kérdezzen meg a pénzügyi intézmény ügyintézőjétől mindent, amit esetleg nem teljesen ért!

A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel árfolyam- és kamatkockázatát.

 

Az MNB honlapján a hitelekkel kapcsolatosan számos információt talál.